5 functies van airconditioning

Wat zijn de overige 4?

Airconditioning: dat is lekker koel in de zomer! Maar wist je dat moderne airconditioning nog veel meer voordelen heeft? Een airco kan namelijk meer dan alleen koelen. Nu veel mensen zonnepanelen op hun dak hebben liggen, is het energieverbruik om het milieu te ontlasten geen beletsel meer. Daarnaast is airconditioning niet langer meer een luxe artikel door de prijsdalingen van de afgelopen jaren. Nu het voor de meeste mensen bereikbaar is, is het interessant om alle functies eens op een rijtje te zetten.

1. Koeling

Op nummer één staat natuurlijk koeling. Airconditioning is de enige manier om de binnentemperatuur stabiel op de ingestelde temperatuur te houden.

2. Verwarming

Wist je dat een airco ook kan verwarmen? Zo kun je je huis in de winter verwarmen met de energie van je zonnepanelen. Dit is mogelijk omdat de werking van een airco niet veel verschilt met die van een koelkast. Hij onttrekt warmte aan een ruimte om deze te koelen en geeft deze buiten weer af. Maar dat kan dus ook andersom, waardoor ook verwarmen mogelijk is.

3. Ventilatie

Airconditioning zuigt verse lucht van buiten aan, zonder dat je een raam open hoeft te zetten. Zo houd je de warmte of kou buiten, maar profiteer je wel van verse lucht.

4. Ontvochtigen

Zit er veel vocht in de lucht? Dan voelt het al snel benauwd aan. Ook heeft ons lichaam moeite om zijn warmte kwijt te raken, doordat het lastiger is om te zweten. Met de ontvochtigingsfunctie van een airco, breng je dit terug tot een acceptabel niveau. Met een lage luchtvochtigheid, voelt een temperatuur van 28 graden heel anders aan dan met een hoge luchtvochtigheid.

5. Betere luchtkwaliteit

Airconditioning beschikt ook over een filter. De lucht wordt hiermee ontdaan van bacteriën, vuil, luchtverontreiniging en pollen die allergieën veroorzaken. Met airconditioning verbeter je dus ook de luchtkwaliteit.

Bereikbaar en verantwoord

Dat waren ze, de 5 functies van airconditioning. Nu airconditioning betaalbaar is en het dankzij onze zonnepanelen ook verantwoord is in verband met het milieu, kunnen de meesten van ons eindelijk verantwoord van de voordelen genieten.

Heb je geen zonnepanelen, maar wil je wel airconditioning? Gebruik dan wel groene stroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *