Ongediertebestrijding als laatste redmiddel

3 Tips om ongedierte te voorkomen

Plaagdieren in uw huis zijn erg hinderlijk. Ongedierte zoals bedwantsen, vlooien of zilvervisjes bent u natuurlijk liever kwijt dan rijk. Als er eenmaal plaagdieren in uw huis aanwezig zijn dan is het helaas vaak lastig om er weer vanaf te komen. Als u één muizenpaartje in huis heeft zijn dat er vlug aanzienlijk meer. Vlooien en ratten doen dit ook. Het gevoel om in uw huis omgeven te worden door plaagdieren is erg onprettig. Om ongediertebestrijding te voorkomen bieden we u 3 tips voorkomt u ongedierte in uw woning.

Tip 1: Reinig regelmatig uw woning

Ongedierte is over het algemeen gek op afval. Muizen en ratten komen af op etensresten en fruitvliegjes verzamelen zich graag bij fruit. Wanneer ongedierte in de gaten heeft dat er eten te halen is zijn ze moeilijk meer weg te krijgen. Ruim uw afwas op en houdt het aanrecht goed schoon en het ongedierte kan niet meer bij uw eten. Bewaar etensresten in afsluitbare bakken, zodat er geen ongedierte bij kan. Zo voorkomt u bijvoorbeeld mieren op uw aanrecht. Stofzuig daarnaast regelmatig uw huis. Muizen en ratten verstoppen zich namelijk graag in onverlichte, stoffige hoekjes.

Tip 2: Dicht naden en kieren

Via de kleinste gleuven kunnen plaagdieren uw huis binnendringen. Wist u dat muizen zichzelf door een gaatje van 0,4 cm kunnen wurmen? Plaats horren voor ramen en deuren om uw huis af te dichten terwijl u uw woning toch goed ventileert. Verbeter de luchtverversing in uw woonruimte door deze koel en droog te houden. Plaagdieren houden namelijk van vochtige, warme ruimtes om zich in te nestelen. Een luchtvochtigheid van onder de 50% verhindert ongedierte.

Tip 3: Poets regelmatig het meubilair van uw huisdieren

Plaagdieren verzamelen zich dikwijls dichtbij huisdieren. In de hoes van uw honden- of kattenmand kunnen zich vlooien of andere insecten verzamelen. Daarnaast komt ongedierte af op de etensresten die in de voerbak van uw hond of kat blijven liggen, of op het water dat stil blijft staan in de drinkbak. Kies voor een huisdierenmand met afneembare hoes en was die regelmatig op minimaal 60 graden. Reinig regelmatig de voerbakken van uw huisdier.

Toch ongedierte in huis?

Heeft u toch last van plaagdieren en kunt u dit zelf niet verhelpen? Dan kunt u altijd terugvallen op een specialist in ongediertebestrijding. Zoek eens op Google naar een ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *