De feiten en fabels over alternatieve geneeswijzen

De waarheid achter alternatieve geneeswijzen

Hoewel alternatieve geneeswijzen steeds meer omarmd worden, doen zich er nog steeds een hoop misverstanden over deze natuurgeneeskundige behandelmethoden de rondte. Zo wordt er soms nog gesteld dat het kwakzalverij is. Of dat het een zeer trage werkwijze is, die niet eens bewezen resultaat oplevert. Wij waren benieuwd naar wat er nu wel en niet waar is en gingen op onderzoek uit. In dit blog lees je wat de fabels en feiten zijn over alternatieve geneeswijzen.

Wanneer bieden alternatieve geneeswijzen uitkomst?

Het unieke effect van alternatieve geneeswijzen is dat je lichaam en geest weer in balans komen. Zijn jouw lichaam en geest uit balans geraakt? Dan kan dit diverse klachten opleveren. Denk aan pijn en spanningen, zowel emotioneel als fysiek. Ook stemmingswisselingen zijn veel voorkomende effecten van een verstoorde balans. Alternatieve geneeswijzen zijn erop gericht de opgehoopte afvalstoffen in je lichaam, die de disbalans veroorzaken, weg te nemen. Dit kan door middel van diverse energetische behandelingen, zoals een energiebehandeling, een drukpuntmassage of een chakrabehandeling.

Wat is er niet waar aangaande alternatieve geneeswijzen?

Wij kwamen in elk geval 3 misvattingen tegenover energetische behandelmethoden. Zo wordt vaak gesteld dat homeopathie niets anders is dan plantengeneeskunde. Dit is echter niet waar. Zo zet plantengeneeskunde zich enkel in voor symptoombestrijding, terwijl homeopathie een echt geneesmiddel is, inclusief dierlijke, minerale en chemische bestanddelen. Een andere fabel is dat deze natuurgeneeskundige behandelingen erg langzaam zouden werken. Maar bepaalde massages of kruiden hebben al direct effect. Een laatste fabel is dat homeopathie niet bewezen is. Wetenschappelijk gezien ontbreekt er wellicht nog wat aan onderzoek, maar er zijn al diverse klinische studies gedaan die wel degelijk een heilzaam en veilig resultaat aantonen.

Feiten over alternatieve geneeswijzen

Dan nog de bewezen feiten. Die zijn er gelukkig ook genoeg. Zo ontvang je dankzij deze behandelingen de juiste energie die je lichaam en geest weer in balans brengt. Je wordt op een zachte en natuurvriendelijke manier behandeld, met als resultaat meer ontspanning en rust. Lichamelijk ongemak en/of psychische belasting zal aanmerkelijk verminderen. Gelukkig worden deze mooie effecten inmiddels ook onderstreept door onze overheid. Alternatieve geneeswijzen kunnen al een geruime tijd opgenomen worden in je zorgverzekering. Kies jij er ook voor?

Erken de feiten over alternatieve geneeswijzen

Je begrijpt, alternatieve geneeswijzen hebben genoeg mooie, bewezen, effecten. Wil jij hier ook van kunnen genieten? Ga dan op zoek naar een aanbieder van energetische behandelingen bij jou in de regio. En hervind je balans dankzij alternatieve geneeswijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *